SOLO LEVELING 1: Král webtoonů přichází do českých knihkupectví!

Otaku Nest
0 komentárov

Nakladatelství CREW vždycky přicházelo s novinkami, nebálo se experimentů a posouvalo český komiksový trh vpřed. A to samé platí i o jeho nejnovějším projektu. Tentokrát nepřichází jen s jedním titulem, ale s celým žánrem.

O co jde? O fenomén webtoonů.

„Webtoony jsou čím dál populárnější komiksové odvětví,“ říká Petr Litoš, ředitel Nakladatelství CREW, „které zabodovalo poprvé na internetu, ze kterého ty nejúspěšnější série rychle přešly i do knižní podoby. Webtoony zaujaly dynamickou kresbou, rychlým tempem vyprávění, tvůrčí volností, možností reagovat na aktuální témata a fenomény, a i novými pohledy na komiksovou tvorbu. A samozřejmě, i barevností – na rozdíl od mangy vychází webtoony v barvě. Tenhle jihokorejský fenomén se v posledních letech neskutečně rozjel a některé z řad – jako je třeba Solo Leveling – se zařadily mezi vůbec ty největší hity z asijské produkce.“

A právě Solo Leveling je titulem, kterým u nás chceme webtoony představit.

Jeho téma? Dá se to zařadit do velmi populárního fenoménu LitRPG, příběhů zasazených do světa vycházejícího z videoher. Hlavní hrdina je naprostý outsider na minimální úrovni, který se v dungeonech snaží spíš jen přežívat – dokud nezíská velmi speciální schopnost. Ale proč ji dostal? Proč právě on? Co za to bude muset zaplatit? A jaké tajemství skrývá srdce labyrintu? Pokud se tam tedy vůbec dokáže přes všechna monstra dostat?

Se Solo Levelingem se na našich pultech nejenže objevuje vůbec první webtoonový titul, ale navíc, jak už tu padlo, začínáme hned tou nejslavnější a nejpopulárnější sérií! Solo Leveling je obří celosvětový hit, a to je ještě hodně mírně řečeno. Tato řada, která vyšla ve čtrnácti knihách, se stala nejprodávanějším korejským komiksem v historii (a to nikoliv jen v Jižní Koreji, byla přeložena do mnoha desítek jazyků), a měla takový úspěch, že vznikly nejenom romány a mobilní hry, ale i anime seriál… a to překvapivě v Japonsku!

„Solo Leveling je prvním naším webtoonovým titulem,“ říká Petr Litoš, „a jsme nadšení, že začínáme hned tím největším, co se v téhle kategorii dá najít. Tenhle rok se čtenáři můžou těšit hned na tři knihy z téhle série a rozhodně tím s webtoony nekončíme. Je to ohromný, fascinující vesmír a komiksoví fanoušci se mají rozhodně na co těšit!“

První kniha z řady Solo Leveling vychází už v květnu a spolehlivě strhne nejen milovníky fantasy a videoher!

TIEŽ SA TI MÔŽE PÁČIŤ

Pridaj komentár

Tento obsah sa nedá kopírovať.