LEVIATAN – Velkolepý postkatastrofický příběh právě dorazil!

Otaku Nest
0 komentárov

Už je to pár měsíců, co komiksem Solo Leveling představilo Nakladatelství CREW českým čtenářům fenomén webtoonů. Populární komiksovou odnož, která se stala korejskou odpovědí na mangu. Tyhle komiksy zabodovaly poprvé na internetu, ze kterého ty nejúspěšnější série rychle přešly i do knižní podoby. Webtoony zaujaly dynamickou kresbou, rychlým tempem vyprávění, tvůrčí volností, možností reagovat na aktuální témata a fenomény, a také originálním a dravějším přístupem ke komiksové tvorbě. A samozřejmě, i barevností – na rozdíl od mangy vychází webtoony plně v barvě.

Tenhle jihokorejský fenomén se chytl i u nás, Solo Leveling patří k ohromně populárním sériím, a tak nebyl důvod zůstat jen u něj. A jako druhý webtoon byl pro české vydání vybraný Leviatan.

„Leviatan nás na první pohled ohromil,“ říká Jiří Pavlovský, šéfredaktor Nakladatelství CREW. „Především úžasnou a detailní kresbou, která není u webtoonů tak obvyklá. A pak fascinujícím světem plným mořských příšer a jiných oblud. Postkatastrofických příběhů navíc není zase tolik, takže se okamžitě zařadil na samý vrchol titulů, které bychom rádi vydali.“

Leviatan se odehrává sto let po katastrofě, kdy se radikálně zvedla hladina moře. Téměř veškerá souš je pod vodou a aby to bylo ještě horší, ve vodě žijí obří příšery. Den dává těm několika zbývajícím lidem, žijícím na obytných lodích, šanci na lovení a objevování, ale jak se setmí, je nutné se schovat a doufat, že přežijete noc. Noc patří monstrům. A když máte štěstí a dožijete se rána, následuje další den, plný potápění do měst pod hladinou a hledání čehokoliv, co by se dalo využít.

A přípravy na noc.

Příběh sleduje sourozence Bota a Ritu, kteří žijí ze dne na den na lodi se svým otcem, který je zasvěcuje do zásad přežití. Jenže tenhle klid nemá dlouhé trváni. Narazí na malý ostrůvek… a bohužel i na obří vodní monstrum. Otec při souboji umírá a obě děti jsou najednou na všechno samy. Podaří se Botovi a jeho sestře dostat do bezpečí a uniknout z nelítostného vodního pekla?

„Leviatan je opravdu monumentální akční jízda,“ říká Jiří Pavlovský. „Komiks, který vykresluje nejen ohromující svět, ale stále se mu daří držet čtenáře v napětí. Tenhle sugestivní postkatastrofický thriller, servíruje děsivé příšery a momenty, ze kterých mrazí a které už se blíží hororům. Vodní svět je nepřátelské místo a proti protivníkům vlastně nemáte pořádnou obranu. Jak bojovat s něčím, co je velké jako dům a má to spoustu zubů? Když sami stojíte na malé loďce poskakující na vlnách?“

První díl z napínavé série Leviatan vychází v září a další se chystá už na prosinec. Celkově je řada složená z devíti knih čili by na celý příběh neměli čtenáři moc dlouho čekat.

Což je jen dobře. Je to hodně strhující čtení. Čekání na další díly je skoro stejně k nepřežití jako noc na moři, na lodi obklíčené příšerami.

TIEŽ SA TI MÔŽE PÁČIŤ

Pridaj komentár

Tento obsah sa nedá kopírovať.